IngrediŽnten

 

De volgende ingrediŽnten worden gebruikt in Arctic Naturals.

Aronia bessenextract

Aronia is een struik afkomstig uit de Arctische gebieden en de bessen zijn zeer rijk aan anthocyaan - de meest krachtige natuurlijke antioxidant. Extractie van aronia bessen wordt gedaan door een milieuvriendelijke vernieuwende technologie zonder gebruik van chemicaliŽn en schadelijke oplosmiddelen. Zo kunnen de antioxidanten worden gewonnen uit de bessen op een manier die net zo echt, actief en puur is zoals de natuur het bedoeld heeft.

 

Bijenwas

Bijenwas (Cera flava) is het oudste cosmetische ingrediŽnt in de menselijke geschiedenis. De oude Romeinen en Grieken gebruikten reeds kalmerende crŤmes van bijenwas. Bijenwas beschermt de huid tegen uitdroging en hydrateert de huid.

 

Bessen antioxidanten

Door hun moeilijke levensomstandigheden, bevatten arctische bessen veel beter hoeveelheden werkzame stoffen in vergelijking met de planten in zuidelijkere klimaten. Een van de meest karakteristieke eigenschappen van arctische bessen is hun diep rode, oranje, blauwe of paarse kleur als gevolg van hun hoge gehalte aan antioxidanten. Hun belangrijkste kenmerk is hun vermogen om het teveel aan vrije radicalen te bestrijden in het menselijk lichaam. Bessen bevatten antioxidanten met de zuurstof radicale absorptie capaciteit (ORAC), wat het hoogst is onder de vruchten. Het toevoegen van bessen antioxidanten aan onze producten geeft natuurlijke cosmetica een nieuwe dimensie.

 

Bessenwas

Bessenwas is de glanzende, wasachtige beschermlaag op het oppervlak van bessen (bijvoorbeeld blauwe bosbessen, Aronia bessen, rode bosbessen). Bessenwas beschermt de bessen tegen uitdrogen in de barre arctische omgeving. Bessenwas heeft verzachtende eigenschappen. Het heeft bedekt de huid om deze te beschermen tegen uitdroging en ondersteunt het hydrateren van de huid. Op die manier geeft Bessenwas ook verlichting bij jeuk van de hoofdhuid.

 

Berkenextract

De berk (Betula alba extract) is altijd aanwezige boom in arctische gebieden. Door de geschiedenis heen is berkensap gebruikt om een traditionele drank van te maken en als kruidengeneeskunde. Berkenextract heeft bewezen een stimulerend effect te hebben op de huid en hoofdhuid met zuiverende en circulatie stimulerende eigenschappen. Traditioneel wordt dit gebruikt als stimulator van de haargroei en is bewezen nuttig te zijn in de cosmetica.

 

Blauwe bosbessenextract

Geproduceerd zonder het gebruik van oplosmiddelen, is ecologische blauwe bosbessen extract een rijke bron van antioxidanten die menselijke cellen beschermen tegen oxidatieve stress en vrije radicalen. Blauwe bosbessenextract bevat een hoog gehalte aan krachtige natuurlijke antioxidanten. Blauwe bosbessen zijn rijker aan antioxidanten dan blauwe bessen en worden beschouwd als supervruchten vanwege hun hoge antioxidanten of ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) waarde.

 

Bosbessen Zaadolie

Bosbessen zaadolie is rijk aan essentiŽle omega-3 vetzuren, tocoferolen, carotenoÔden (natuurlijke antioxidanten). Het is voedend, hydraterend en helpt bij de genezing en de behandeling van droge huid. Bosbessen zaadolie is licht en trekt snel in de huid. Met zijn vrije radicalen verwijderende eigenschappen, beschermt blauwe bosbessen zaadolie de lichaamscellen efficiŽnt tegen vrije radicalen.

Milieuvriendelijke technologie maakt het mogelijk dat de waardevolle bosbessen zaadolie worden gewonnen uit de bessen zaden in ongewijzigde vorm, die net zo authentiek en puur is zoals de natuur het bedoeld heeft.

 

Cranberry zaadolie

Cranberry zaad olie is een antioxidant-rijke olie uit de zaden van Arctische cranberry. Cranberries groeien in ijskoude arctische gebieden en hierdoor hopen zich tocotriŽnolen (krachtige plantaardige antioxidanten) op in zijn zaden. Geproduceerd zonder gebruik van schadelijke chemicaliŽn, is cranberry zaadolie rijk aan essentiŽle vetzuren, plantaardige sterolen en vitaminen. Onze huid heeft specifieke behoeften aan antioxidanten om te vechten tegen verschillende stressfactoren en de tocotrienolen geeft cellen de beste bescherming tegen vrije radicalen.

Milieuvriendelijke technologie maakt het mogelijk om het waardevolle bessen zaadolie extract te winnen uit de bessen zaden in ongewijzigde vorm, die net zo authentiek en puur is zoals de natuur het heeft bedoeld.

 

Ecologisch kraaiheide-extract


Dit extract is afkomstig van de zwarte bessen van een kleine struik die groeit in de arctische wildernis. Hun diepe blauw/zwarte kleur is als gevolg van hun hoge gehalte aan antioxidanten. Volgens nieuw onderzoek in Japan zijn kraaiheide bessen een even krachtige bron van antioxidanten als bosbessen en bosbessen.

 

Ecologisch tijmextract

Tijm (Thymus serpyllum / Thymus vulgaris) wordt veel gebruikt in de keuken als specerij en in de traditionele huisgemaakte haar kuren. De tijm extract (ook bekend als olie tijm) geeft het haar glans en sterkte. Het heeft ook antiseptische eigenschappen en helpt tegen roos.

 

Foodgrade Preservative

Om de producten te beschermen tegen bederf gebruiken we milde conserveringsmiddelen voor voedselkwaliteit zoals sorbinezuur die van nature voorkomen in lijsterbessen.

 

Karitť Olie (pure shea boter in vloeibare vorm)

Karitť olie wordt geraffineerd vorm van shea boter. In tegenstelling tot sheaboter, is karitť olie vloeibaar bij kamertemperatuur. Shea boter is een enigszins gelig of ivoorkleurige vet gewonnen uit de noten van de Afrikaanse Shea boom. Shea boter is eetbaar en wordt traditioneel gebruikt in de bereiding van levensmiddelen.


Rijk aan essentiŽle vetzuren, voedings-en herstructurering, fungeert karitť olie als natuurlijke UV-filter. Het wordt veel gebruikt in cosmetica als een vochtinbrengende crŤme in zalfjes of lotions.

 

Omega 3 en 6 Verrijkte OliŽn

Deze plantaardige olie mix is rijk aan omega 3 en 6 en heeft essentiŽle oliŽn in een optimale verhouding voor een betere gezondheid van de huid. Het wordt gemakkelijk geabsorbeerd door de huid, waar het evenwicht brengt tussen de omega-3 en omega-6 gehalte.

 

Vlierbes extract

Vlierbes wordt al sinds eeuwen gebruikt als medicinale plant. Zowel de bloemen en bessen worden gebruikt in de traditionele geneeskunde. We gebruiken het bessenextract dat rijk is aan vitaminen en antioxidanten.

 

Vossenbessen zaadolie

Door extractie zonder gebruik van schadelijke chemicaliŽn en oplosmiddelen, is rode bosbessen zaadolie rijk aan vetzuren, plantensterolen en antioxidanten. EssentiŽle vetzuren zijn belangrijk voor een goede huidfunctie omdat ze anti-inflammatoire eigenschappen hebbben en een vitaal onderdeel zijn van waterkering en huidmembranen.

 

Mango boter

Mango boter is een dikke en voedende olie gewonnen uit de steen van de vrucht van de Mangifera Indica. De boter is halfvast bij kamertemperatuur, maar smelt bij contact met het lichaam, waardoor het een uitstekend wordt opgenomen als vochtinbrenger in het lichaam in crŤmes en lotions.

 

Mild reinigingsmiddel

Het haar zelden zo vuil dat er behoefte is aan een sterk en stevig reinigingsmiddel. Wij maken gebruik van milde, biologisch afbreekbare, plantaardige reinigingsmiddel in onze producten. Onze belangrijkste reinigingsmiddel is betaÔne. Het is afgeleid van kokosolie. Tevens bevatten onze shampoos altijd een plantaardige conditioner, zodat ze als 2-in-1 verzorgende shampoos gebruikt kunnen worden.

 

Olijfolie, ecologisch geproduceerd

Olijfolie staat bekend om het verzachten van de huid en zijn optreden als een zeer efficiŽnt verzachtend middel. Wij maken gebruik van gecertificeerde biologische verfijnde en ontgeurde olijfolie geproduceerd door de raffinering van Extra Virgine Biologische Olijfolie.

 

Duindoorn bessenextract

Geproduceerd door waterextractie van duindoorn bessen is dit extract rijk aan antioxidanten. Het staat bekend als een natuurlijke bescherming tegen UVA/UVB-stralen. Het heeft ook een hoog gehalte aan carotenoÔden, vitamine C, aminozuren, mineralen, sterolen en antioxidanten.

 

Duindoorn zaadolie

Geproduceerd in een ecovriendelijk oplosmiddelvrij proces, heeft het zaad van de duindoorn een olie voor een waardevol onderdeel van onze huid-en haarverzorgingsproducten. Duindoorn zaadolie bevat essentiŽle omega 6 en omega 3 vetzuren en natuurlijke antioxidanten tocoferolen (natuurlijke vitamine E) en carotenoÔden. CarotenoÔden zijn een natuurlijke zon-beschermingsfactor die de huid beschermen tegen schade en oxidatie veroorzaakt door UVA/UVB-straling en andere stressfactoren.


Duindoorn zaadolie heeft een weefselregenererende werking en bevordert de genezing van brandwonden en wonden. De anti-aging waarde van duindoorn olie resulteert in een verbetering van de huidhydratatie, elasticiteit en de vermindering van de ruwheid van de huid.

 

Shea boter

Puur natuurlijke vloeibare shea boter wordt gebruikt in de Arctische Naturals als een waardevolle, verzorgende en beschermende verzachtende olie voor de huid. Shea boter heeft uitstekende absorberende eigenschappen, waardoor de huid zacht en soepel wordt met een aangenaam gevoel. Het staat bekend om zijn huidherstellende en beschermende eigenschappen en heeft een goed vochtinbrengend effect dat de huid zachter maakt. Door het beschermen van en het vergroten van de vorming van nieuwe huidcellen van de huid wordt deze zachter en elastischer met een verbeterde vochthoudend vermogen.

 

Plantaardige conditioner I

Guargom is een natuurlijke conditioner die afkomstig is van de aarding van guarbonen. Guargom staat bekend om zijn verzorgende eigenschappen voor de huid en het haar. De plantaardige conditioner op basis van guar ontwart het haar en maakt het kammen gemakkelijker. Droog haar voelt veel zachter zonder gebruik van siliconen. Het is niet irriterend voor de ogen en de huid. Het heeft ook een filmvormend bestanddeel dat het vocht vergrendeld in het haar, zelfs nadat het product is weggespoeld.

 

Plantaardige conditioner II

Plantaardige conditioner II (Stearamidopropyl Dimethylamine) is een crŤmespoeling en antistatisch middel op biologische basis geproduceerd uit plantaardige vetten en oliŽn (meestal cacaoboter). Dit component is ideaal voor gebruik in haarconditioners en -maskers voor zowel beschadigd en gezond haar. De belangrijkste functie is natuurlijk de versterking van de structuur van het haar. Het biedt uitstekende conditionering en kambaarheid en voorkomt statisch haar. Tot slot, maakt de plantaardige conditioner II het haar glad en glanzend.

 

Witte klei


De verfrissende kracht van klei werd gebruikt in gezichtsmaskers, baden en schoonheidsbehandelingen uit de tijd van de oude Romeinen en Grieken. Klei absorbeert overtollig vet opgestapeld op de oppervlakte van het haar en de hoofdhuid waardoor het frisser en schoner wordt. Tegelijkertijd verwijdert klei de chemische resten van haarkleuring, haar gels en andere stylingproducten. Op die manier wordt het haar ontgift en gereinigd van vuil en microdeeltjes. Het is geschikt voor de gevoelige en geÔrriteerde hoofdhuid omdat het het haar zachtjes ontgift en rustgevend werkt.